20.9.2014 Rodinný den Mirakulum

A je tu dlouho očekávaný Rodinný den. Moc jsme se těšili. Když Vil začala ve čtvrtek smrkat a pokašlávat, úplně ve mě zatrnulo, abychom účast nemuseli zrušit.
V pátek sice začala hodně chraptět, ale to nám v odjezdu nezabránilo.
K tomu všemu, po mnoha krásných slunečných dnech se právě dnes počasí změnilo a hlášen byl po poledni déšť. Přihodila jsem tedy do tašky pláštěnky a deštník a jelo se.

Do parku jsme dorazili těsně před desátou a tak jsme se prozatím vyhnuli davům. I když park byl pro veřejnost uzavřen a tak na těchto akcích nikdy nebývá nijak extrémní množství lidí.

Nejprve jsme obešli několik soutěžních stanovišť, pro tentokrát jich bylo připraveno 14. Holky si vylezly několik lanových prvků, pohoupaly se na houpačkách. Po hodině nás přepadl hlad tudíž jsme se přesunuli do občerstvovací zóny a pochutnali si na kuřecích a vepřových steacích, Vil na pizze.

Po obědě následovala návštěva zookoutku, poté jsme zjistili, že v amfiteátru se hraje zrovna pohádka na kterou jsme se zašli podívat. K naší velké radosti po pohádce vystoupil Richard Nedvěd s Trapnomagií. Dlouho jsem se takhle nenasmála. Doslova mne bolely břišní svaly. Poté opět přesun na prolézačky, obří skákací "duchny", do dílniček věnovat se chviličku kreativní tvorbě ...

Já s prvorozenou jsme si vyzkoušely trenažer autonehody, kdy se s námi auto několikrát překlopilo hlavou dolu. Bylo to dost nepříjemné. Snad nic takového naživo nikdy nezkusíme.

Naštěstí nám počasí celý den přálo, bylo teplo. V pět hodin se na obzoru objevily první mraky a tak jsme pomalu odcházeli, pět minut po tom, co nasedli do auta začalo velice pršet.

Doma jsme vyzvedli kamarádku prvorozené, která od nás bydlí 200km a potřebovala kvůli kurzu přespat u nás.

Celkově to byl velice povedený den a všichni jsme si ho užili.

Žádné komentáře:

Okomentovat