30.12. a 31.12. 2013 Kuchyň - díl třetí

Opět jsme vyrazili do hobymarketu koupit šrouby, hmoždinky, lepidla ... není kde vařit a tak k obědu objednáváme pizzu. Muž přivrtává trám, poté začínáme řezat obklady, samozřejmě zjišťujeme, že řezání není tak jednoduché. Několik obkladaček praskne jinde, než potřebujeme, ale nakonec se daří vše nařezat, tak jak má.

Lepím první obklad, ten ovšem sjíždí, tak ho různě podkládám kartony a prkénky a odřezky obkladů... Po čase zkoušíme na lepení nějaké superlepidlo, je to ještě horší a obklady opět sjíždí. Muž navrtává na trám kovové podložky, které budou obklady dostatečně fixovat do doby, než lepidlo zaschne. Při navrtávání mu jeden plech rozsekne čelo.
Jsem silnými konkurenty Pata a Mata.
Oba máme několik řezných ran. Jeden by nevěřil, jak je ostrá hrana právě uříznutého obkladu.
Naštěstí nás prvorozená ošetřuje a oblepuje princeznovskou náplastí. :o)
Obkládám zbytek, horní část jde jako po másle.


Obložený sokl, usazená deska a vsazený dřez


Na řadu přichází ukotvení pracovní desky a přichycení dřezu. Dřez nepasuje jak by měl, ale nakonec se daří. Tím pro dnešek končíme. Jsme oba už dost unaveni.

Ráno pokračujeme.
Obklady drží a tak spáruji. Jakmile vychytám správnou hustotu spárovací hmoty, jde vše hladce a rychle. Muž vyvrtal otvory na úchytky a namontoval úchytky, přimontoval světlo pod horní skříňky a stropní světlo. Postavili jsme sporák na místo a začali uklízet.

Umístila jsem nádobí a náčiní do skříněk a šuplíků. Konečně zapnula myčku nádobí. Mezitím jsem ještě pustila pračku, ať se mi nehromadí prádlo do nového roku.

Ještě zbývá koupit poslední dvě úchytky, které neměli, přimontovat odvod digestoře, přimontovat zásuvku a vypínač na stropní světlo, dořešit sokl před trubky vedle sporáku a uklidit zbytek věcí, přerovnat šuplíky, tak aby to všem vyhovovalo, pořídit nové kořenky, vymyslet háčky na utěrky...

Je toho celkem dost, ale vše už budeme dolaďovat za provozu.

Žádné komentáře:

Okomentovat