7.7.2014 Voda

Balíme, nakládáme neuvěřitelně velikou hromadu věcí a vyrážíme na vodu. Předpověď počasí přímo tragická. Již dnes má začít pršet a tak to má být celý týden.


S obavami sleduji v dálce zamračené nebe.
Jedeme mrakům naproti.
Nakonec první den bylo krásné, večer spadlo pár kapek.


Další den je sice pod mrakem, ale příjemné teplo. Vody je málo a tak je každý kilometr Berounky opravdu vydřený neustálým pádlováním. Všechny jezy musíme nosit, pod jezy je obvykle rozsáhlé kameniště, které je nutné také přenést.

Do kempu dorážíme hodně unaveni. Na nebi se honí těžké černé mraky a tak chvatně stavíme stany.
Kolem osmé, když sedíme v klidu v hospůdce, začíná pršet. Prší vydatně až do rána.
Hladina za noc stoupla o 75 cm a z líné netekoucí řeky je rázem celkem rychlá voda.
Přestává pršet, balíme, nakládáme a vyrážíme.

Dnes naopak všechny jezy jedeme, nic nepřenášíme, voda nás nese velikou rychlostí. Pro zpestření zastavujeme a stoupáme na hrad Krašov. Puberty, nedbajíc našich pokynů nezastavují a míří dál do tábořiště. Je pod mrakem a chladněji, ale neprší. Pár kapek spadne po půlnoci. Holky mají z předešlé noci promočenu většinu věcí. Pronajímáme si tedy chatičku, aby bylo kde se usušit. Domlouváme se, zda další den pojedeme delší trasu, než je plánováno.
Ranní déšť rozhodne za nás. Vyjíždíme až po obědě, kdy se počasí umoudří. Se Šárkou posnídáme půl lahve zelené :o)


Kotvíme v plánovaném tábořišti, část výpravy odchází na protější břeh na jídlo. Z poklidného odpočinku nás vytrhne štěkání Kalinky, skupina která odešla se vrací a nese sebou strom, který posléze hází z mostu dolů do tábořiště. O dříví na oheň máme postaráno.
Velké děti organizují pro malé bojovku.

Dlouho do noci sedíme u ohně. Někteří mizí do nedaleké hospůdky, vracejí se značně posilnění a pokračují do kuropění. Druhý den je pro ně velice náročný.


V pátek je krásně. Přes den svítí sluníčko, takže se cachtáme ve vodě a užíváme si krásný den.





Navštěvujeme i pamětní síň Oty Pavla, kde je neuvěřitelně příjemný převozník. Toto krásné místo mohu všem doporučit. Do tábořiště dojíždíme proti začínající bouřce, jen tak tak zvládáme v obrovském protivětru pádlovat. Na noc si pronajímáme na spaní sud.



Čeká nás poslední den plavby. Celý den je nádherně, teplo, sluníčko. Po příjezdu do cíle předáme dětem diplomy a čekáme na muže, kteří jedou pro auta. Doma jsme po deváté večer, čeká nás vybalovaní, balení a hned v neděli holky vezeme ke kamarádce na farmu.



Žádné komentáře:

Okomentovat